23 Nisan 2009

Sotheby’s Empresyonist ve Modern Sanat Müzayedesi (5 Mayıs 2009)

Sotheby’s Bahar Müzayedesini 5 Mayıs 2009′da New York’da yapacağını açıkladı. Çok nadir görülebilecek toplam 36 parça eserin satışa sunulacağı müzayede öncesinde Londra ve New York Sotheby’s galerilerinde tüm eserler sergileniyor olacak.

Müzayede’de öne çıkan eserler arasında Pablo Picasso’nun kızı Maya’yı kübik anlatımıyla resmettiği ve tahmini satış aralığı 16 – 24 milyon $ değerinde olan çalışması; yine aynı fiyat aralığında satışı beklenen Alberto Giacometti’nin savaş sonrası bir kompozisyonu olan “Le Chat” isimli bronz heykeli , Claude Monet, Edward Munch, Tamara de Lempicka ve Camille Pissarro gibi ünlü ressamların çok önemli başyapıtları var.

Satışa çıkarılan eser sayısının azlığına rağmen beklenen -eserlerin nadirliği açısından – cironun çok yüksek olması bekleniyor.

 

Ekonomik krize rağmen bu kadar nadir bulunan parçaların kaçırılmayacağı ve yüksek fiyatlara satılacağını bizde tahmin ediyoruz ancak aksi bir durumda da gerçekten Sanat Piyasası’nın Vahşi Daralma sürecine girdiğini daha net söylemiş olacağız. Hatta bu çok özel 36 parçanın koleksiyonerlerin elinden çıkarılmasının bile ekonomik bir gösterge olduğunu daha şimdiden söyleyebiliriz.

Gelişmeleri paylaşıyor olacağız!


Paylaş: FacebookTwitterDeliciousDiggStumbleUponTechnorati

Etiketler:


Yorum bırakabilirsiniz